torstai 5. lokakuuta 2017

Kirjanpitäjän kasvispihvejä ja Bisnesenkelin pannacottaa 4H yritysgaalassa

4H Yrittäjägaala 9.9.2017


Saan paksun, tukevan kirjekuoren Konneveden 4H:n toimistolta. Avaan sen hämmästyneenä. Mikä tämä on?


“4H-yritys 10 vuotta - Kutsu 4H-yritysgaalaan”


Wow, ihan mahtavaa! Tutkailen kutsua kiinnostuneena. Gaalaillallinen, puheita, livemusiikkia, vaikka mitä. Hurjan hienoa, että tällainen tapahtuma järjestetään, ja ihanaa päästä mukaan!


Lauantai-iltana laittaudumme gaalaillallista varten. Pukukoodi “tumma puku” aiheuttaa aluksi hieman päänvaivaa, mutta pukeutumisongelma ratkeaa kohtalaisen pian, ja pääsemme lähtemään. Taksikyyti lähtee ennalta sovitusta paikasta kohti Jyväskylää. Jännitystä on ilmassa, kun  tutkailemme gaalakutsuja juhlatamineissamme auton takaosassa.


Pysähtelemme matkalla ottamaan viimeisetkin ryhmämme jäsenet kyytiin, ja ajamme juhlapaikkana toimivan ravintola Fiilun eteen. Olemme paikalla ajoissa, mutta se ei haittaa - ehdimme jutustella keskenämme ja ottaa kuvia juhlan sponsoriseinän edessä.


Konneveden yrittäjäedustus 4H-yrittäjägaalassa.Gaalan etkot alkavat n. klo 18. Gaalan juontaja toivottaa meidät tervetulleeksi lyhyellä puheella, jonka jälkeen kohotamme alkumaljan. Joonas Marttinen alkaa soittaa musiikkia, ja valkokankailla pyörii diaesitys Keski-Suomen alueen 4H-yrittäjien valokuvista. Juhlapaikalle virtaa koko ajan lisää juhlatamineisiin sonnustautunutta 4H-väkeä, ja tunnelma alkaa tiivistyä.


Etkojen aikana valitsemme pöydän ravintolasta, ja tutkailemme illan ruokalistaa. Sen suunnittelussa onkin käytetty ihailtavasti mielikuvitusta - katsokaa nyt vaikka!


IMG_7373.JPG
Illan ruokalista.


Varsinainen juhlatilaisuus alkaa klo 19. Meidät ohjataan pöytäseurue kerrallaan ottamaan ruokaa linjastolta. Meille selviää, mitä nuo hauskasti nimetyt ruokalajit todellisuudessa sisältävät, ja kaikki tarjoilukulhot näyttävät todella herkullisilta. Iskee suorastaan valinnanvaikeus linjastolla edetessä: lautaselleni ei mahdu kaikkea!


IMG_7374.JPG
Menestyneen yrittäjän lihapyöryköitä ja alkusalaatteja. Nam!


Gaalan ohjelma alkaa sujuvasti ruokailumme aikana. Kuulemme puheenvuoroja niin Keski-Suomen maakuntajohtajalta, ammattibloggaajalta, kuin myös erittäin suositulta suomenkieliseltä tubettajalta. Kuulemme myös tarinan siitä, miten 4H-yritys on saanut konseptina alkunsa, ja saamme tietää, millainen oli kaikkien aikojen ensimmäinen 4H-yritys.


Haemme jälkiruoaksi herkullista pannacottaa, ja ohjelmassa siirrytään eteenpäin. Saamme kuulla cover-biisejä The Voice of Finlandissa itsensä tunnetuksi tehneiltä Andrea Brosiolta ja Nico Rimbacherilta. Soittolistalta löytyvät mm. Toton “Africa” ja The Scorpionsin “Still Loving You”, joista kaksikko on tehnyt aivan omanlaisensa versiot.


IMG_7376.JPG
IMG_7380.JPG
Jälkiruoaksi tarjottua Bisnesenkelin pannacottaa, sekä illan esiintyjät Andrea Brosio ja Nico Rimbacher.


Ilta alkaa kääntyä kohti loppusuoraa. On kiitospuheiden aika: tapahtuman järjestäjät esittäytyvät, ja kiittävät osallistujia onnistuneesta illasta. Ikävä kyllä illan ohjelma on venynyt sen verran pitkäksi, että ennalta ilmoitettu aikataulu ei ihan pidä, ja taksimme odottaa jo ulko-ovella. Joudumme siis kiirehtimään ulos ensimmäisten joukossa, ja rento jutustelu tapahtuman jälkeen jää meidän osaltamme väliin.


Kotimatkalla puramme illan tapahtumia, ja käymme läpi jokaisen tuntemuksia illasta. Kaikki olemme samaa mieltä siitä, että on hienoa saada tällaista tunnustusta tehdystä työstä. 4H-yrittäjyys on yrittäjyyttä ihan siinä, missä kaikki muukin yritystoiminta: melko yksinäistä puurtamista. Oli siis hienoa saada tilaisuus tavata muita yrittäjiä, kuunnella tarinoita yrittäjien onnistumisista ja juhlia yhdessä 4H-yrittäjyyden 10-vuotista taivalta.


Haluan omalta osaltani kiittää tapahtuman järjestäjiä tällaisen arvokkaan juhlan järjestämisestä, sekä 4H-yhdistystä 4H-yrittäjyyskonseptin kehittämisestä. On hienoa päästä toteuttamaan omia haaveita, ja kokeilla yrittäjänä toimimista jo nuorella iällä, kun taustatuki on kunnossa.


Kiitos myös Konneveden paikallisyhdistykselle siitä, että sain kutsun kyseiseen tapahtumaan. Oli hienoa viettää ilta teidän kanssanne!


Terkuin
Ronja


IMG_7371.JPG

P.S. Lisää kuvia 4H-yrittäjägaalasta löytyy sosiaalisesta mediasta hashtageilla #4hsuomi #yritäopitienaa #yrittäjägaala ja #yhdessä


Kirjoittaja on 4H-yrittäjä Ronja Jämsen, jonka yritys RomppuPomppu tarjoaa sekä kahvakuulatunteja että neuletöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti